Családszociológiai

Vezetőség:


Elnök: Szalma Ivett, Phd

Email: iszalma@gmail.com

Munkahely: Budapesti Corvinus Egyetem; Swiss Foundation for Research in Social Science

Tel: 0630419332006304193320


 

 

Titkár: Murinkó Lívia, PhD

 

Email: murinkolivia@gmail.com; murinko@demografia.hu

 

Munkahely: KSH Népességtudományi Kutatóintézet

 

Tel: 0036-1-345-64590036-1-345-6459


 


Bemutatkozás:

A Családszociológia szakosztály a hazai családszociológiai kutatások és az ezzel foglalkozó szakemberek számára kíván találkozási és továbbképzési lehetőséget biztosítani. A szakosztály a klasszikus szociológiai irányvonal elméleti, metodológiai és módszertani megközelítései mellett a demográfiai kutatások kérdésfeltevéseit, módszerhasználatát is üdvözli. A vezetőség kiemelt célja, hogy a hazai hagyományok továbbvitele mellett a kapcsolódó nemzetközi kutatások aktuális trendjeit Magyarországon is a kutatók figyelmébe ajánlja, a közösségben ezzel kapcsolatos dialógus folyjon.

Szalma Ivett a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia Doktori Iskolájában szerezte meg a PhD fokozatát; disszertációját az első tartós párkapcsolat kialakításáról és a szülővé válásról írta. Jelenlegi kutatási területei a gyermekvállalás meghatározó tényezői, a gyermektelenség jelensége, a homofóbia mérése, valamit a leszbikus és a meleg párok általi örökbefogadás.
Korábban dolgozott a Magyar Tudományos Akadémia Szociológia Intézetében és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben is, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológiai Doktori Iskolájának a vendégoktatója és a Swiss Foundation for Research in Social Science  Intézet munkatársa.

.Murinkó Lívia szociológus, 2005-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem szociológia és amerikanisztika szakán, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia Doktori Iskolájának doktorjelöltje. Disszertációjának témája a szülői ház elhagyásának időzítése, párkapcsolati környezete és családi háttér szerinti különbségei.
2008 óta a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének tudományos munkatársa. Kutatási területei: családszociológia, felnőtté válás, életútkutatás, többszintű regresszió és eseménytörténeti elemzés.


Tagok

Események


Beszámolók