Magyar Gallup Intézet

H - 1033 Budapest
Fő tér 1 (Zichy kastély)

Telefon: (36-1) 43-79-400
Fax: (36-1) 437-9444
E-mail: gallup@gallup.hu

http://www.gallup.hu


A The Gallup Organization küldetése: "Let people be heard", vagyis: Hallgattassanak meg az emberek".

A Gallup Organization a világ sok országában fáradozik azon, hogy küldetésének megfelelően közvetítse az emberek véleményét a kormányok, a közintézmények és az üzleti vállalkozások felé.

A Magyar Gallup Intézetet (Gallup Hungary Ltd.) 1990-ben alapította a The Gallup Organization Inc., a világ legrégebbi, nemzetközileg elismerten a legnevesebb és egyik legnagyobb közvélemény-, piac-, magatartás- és viselkedéskutató és vezetési tanácsadó cége. A Magyar Gallup Intézet ma is a The Gallup Organization Inc. száz százalékos tulajdona és kiváló hagyományainak folytatója.

Az amerikai egyesült államokbeli anyacég több mint hat évtizedes minőségi munkájának tapasztalataira alapozva, a már kipróbált és sikeres kutatási módszerek és technikák birtokában, ugyanakkor a hazai körülmények alapos ismeretében a Gallup Hungary igen pontos kutatási eredményeket és megbízható elemzést szolgáltat ügyfeleinek. Kérdőíveit és kutatási terveit tapasztalt szakemberek gondos munkával állítják össze, ügyelve arra, hogy igazodjanak az ügyfelek elvárásaihoz és speciális igényeihez. Az interjúk minősége, a gondos ellenőrzés, valamint a mintavételi eljárás szigorúsága együttesen precíz és megbízható kutatási eredményeket biztosít.

A Gallup Hungary ügyfelei között megtalálhatók magyar cégek, kormányhivatalok és önkormányzatok éppen úgy, mint nemzetközi nagyvállalatok és szervezetek - egyszóval mindenki, akiknek megbízható információra van szüksége a közvélemény és a piac alakulásáról Magyarországon, valamint Közép- és Kelet-Európában.

A Magyar Gallup Intézet sikereihez nem kis mértékben hozzájárul az, hogy ez a kutatóhely egyben a közép- és kelet-európai Gallup intézetek központja is. Ezért olyan széleskörű - határokon túlnyúló - információkkal és adatbázissal rendelkezik, és ez nagymértékben növeli elemzéseinek megbízhatóságát.

Abban, hogy a Gallup objektivitásáról, függetlenségéről és integritásáról ismert világszerte, kulcsszerepe volt szakmai és etikai követelményrendszerének.

A Gallup International Research and Education Center (Gallup Nemzetközi Kutatási és Oktatási Központ) tevékenységéhez kapcsolódva a Magyar Gallup Intézet keretén belül működik a Gallup Oktatási Központ.

A Magyar Gallup Intézet az oktatásügy, azon belül is elsődlegesen a minőségbiztosítás, minőségfejlesztés terén végzett tevékenysége részeként hozta létre Minőség az oktatásban című website-ját.

Közszolgálati minőségvizsgálati tevékenységéhez kapcsolódva a Magyar Gallup Intézet online periodikát indított. Tájékoztató tevékenységével a Gallup Monitor a közélet és a közszolgálati tevékenységek tisztaságát, átláthatóságát, a döntéshozók elszámoltathatóságát, a jogkövető magatartást hivatott szolgálni. Kiemelt témája - a közállapotok jelenlegi szakaszában - a korrupcióellenesség, és ebben az ENSZ Globális Korrupcióellenes Programjához kapcsolódik.