Szociográfiai pályázat

A Magyarország Felfedezése Alapítvány kuratóriuma szociográfia pályázatot hirdet a mai magyar társadalom fontos – ismert és kevésbé ismert – jelenségeit, problémáit, csoportjait tudományos, szépirodalmi, vagy publicisztikai eszközökkel bemutató eredeti művekre

Határidő: a benyújtás 2019. október 31-ig folyamatos.

A Magyarország Felfedezése Alapítvány kuratóriuma

szociográfia pályázatot

hirdet a mai magyar társadalom fontos – ismert és kevésbé ismert – jelenségeit, problémáit, csoportjait tudományos, szépirodalmi, vagy publicisztikai eszközökkel bemutató eredeti művekre az alábbi kategóriákban:

1. Rövid szociográfia vagy riport, amely folyóiratcikk terjedelemben (szóközzel max. 40 000 leütés) egy-egy társadalmi jelenséget a személyesen szerzett információk hitelességével tár fel, és ha szükséges, hasznosít írott és/vagy képi dokumentumokat, szociofotókat is.
A terjedelmi korlátot az Alapítvány szigorúan veszi, de nem számít terjedelmi túllépésnek, ha a pályamű mellékletként további fotókat, terepmunka-dokumentációt, (vagy csatolt online linken) filmfelvételt tartalmaz.

2. Tanulmány, mely a magyar és a nemzetközi szociográfia, szociológia, antropológia, szociofotó, szociofilm történetét, elméletét vagy módszereit tárgyalja tudományos alapossággal (terjedelmi megkötés nincs).

A pályázatokat e-mailben, csatolmányként várjuk a következő címre:
szociografia2019@gmail.com

Határidő: a benyújtás 2019. október 31-ig folyamatos.

Kérjük, a levél tárgya: SZOCIOGRAFIA2019
Az Alapítvány más módon például papír-alapon, DVD-n, adat-továbbító eszközzel stb. nem fogad be pályaművet.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.
Fődíj: 100 000 Ft
Különdíjak: 50 000 Ft
A díjnyertes pályaművek számára a Magyarország Felfedezése Alapítvány publicitást biztosít.

További információért a szociografia2019@gmail.com email címre írhatnak.

Tóth Pál Péter
a Magyarország Felfedezése Alapítvány elnöke