Felhívás a 2020. évi Erdei-díjra való jelölésre

FELHÍVÁS
A 2020. évi Erdei-díjra való jelölésre

Határidő: 2020. július 15.
A Magyar Szociológiai Társaság az Erdei-díjat évente ítéli oda 1–3, 35 év (kisgyermekes, korábban, vagy aktuálisan GYES-en lévők esetében 40 év) alatti szociológusnak, akik az elmúlt években ígéretes szakmai tevékenységet végeztek. A részletes formai követelmények a Társaság honlapján olvashatók: http://szociologia.hu/erdei-dij/

A 2020. évi díjazottat nyílt jelölés alapján választja ki a Bizottság. A díjazott személyére jelölést tehet bárki, aki 2019-ben vagy 2020-ban a Magyar Szociológiai Társaság tagja. A díjra a Társaság tagja önmagát is jelölheti, ha a jelölési feltételeknek megfelel; illetve a Bizottság tagjai is jelölhetnek.

A jelöléshez kérjük, hogy a jelölt részletes szakmai életrajzát, tudományos tevékenységének (ebbe beleértve a közszociológiai, tudománynépszerűsítő és tudományos közéleti tevékenységet is) a pályázati feltételek (http://szociologia.hu/erdei-dij/) alapján való ismertetését és (amennyiben az MTMT-ben nem szerepel) publikációinak listáját a Bizottság elnökének, Czirfusz Mártonnak küldjék el e-mailben a czirfusz.marton@krtk.mta.hu címre, 2020. július 15-ig.

A beérkezett pályázatokat az előző három év díjazottjaiból álló Bizottság (Bocsi Veronika, Czirfusz Márton, Gregor Anikó) a következő szempontok alapján értékeli: eddigi tudományos és szakmai tevékenység, tudományszervezésben és oktatásszervezésben való részvétel, tudományos ismeretterjesztésben való tevékenység, közéleti és civil aktivitás. Ezután a Bizottság javaslatot tesz az Elnökségnek a díj odaítélésére. A díj odaítéléséről az Elnökség dönt, a díjat az éves vándorgyűlésen adják át.