Kvantitatív Társadalmi Dinamika Szakosztály

Vezetőség

Elnök: Fokasz Nikosz, DSc
  e-mail: fokasznikosz(at)gmail.com
  munkahely: ELTE

Titkár: Bozsonyi Károly, PhD
  e-mail: bozsonyi(at)yahoo.com
  munkahely: Tv Research bt.

Bemutatkozás

A Kvantitatív Társadalmi Dinamika szakosztály célja a társadalmi változás kutatásának interdiszciplináris megközelítése. A téma iránt érdeklődő egyetemi kollégákat, kutatókat és egyetemi hallgatókat foglalja magába. A szakosztály fő tevékenységei közé tartozik, hogy találkozókat, vitákat szervezzen a társadalmi változás elméleti kérdéseiben általában, s a társadalmi innovációk keletkezése, terjedése, a média dinamika, a társadalmi szimuláció és a hálózati dinamika témakörében speciálisan. Tevékenységünk tematikus konferenciát szervezését is magába foglalja.
 
Fokasz Nikosz tanszékvezető egyetemi tanár, MTA doktor. Kutatási területei innovációk diffúziója, társadalmi hálózatok, nemlineáris dinamika a társadalomtudományokban, káosz és fraktálok a szociológiában, politikai klientúra Görögországban. Több könyvet és cikket publikált a társadalmi dinamika témaköréből. Szakmai karrierje elsősorban az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez és az Athéni Egyetemhez kötődik. A Magyarországi Görögök Kutatóintézetének igazgatója.
 
Bozsonyi Károly docens, PhD szociológiából. Munkásságában kombinálni igyekszik a szociológiai megközelítést a statisztikus fizika módszereivel. Tanított az ELTÉ-n, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Budapest Kommunikációs főiskolán. Legutóbbi kutatói munkássága egyebek mellett az öngyilkosságok vizsgálatára fokuszált. Az utóbbi években munkatársaival a magyarországi öngyilkossági ráták elmúl három évtizedbeli szezonális ingadozásait tanulmányozta.

Tagok

Események

Publikációk

Éves beszámolók